Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na piątkowy obiad. Pulpety podawać z kaszą, makaronem lub ziemniakami.
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 88
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16717
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 356
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 130
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 88
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16717
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 356
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 130
Składniki
Filet z dorsza rozmrozić. Pokroić na mniejsze kawałki. Bułkę drobno pokroić i namoczyć w mleku. Pokroić cebulę i paprykę.
Rybę, odciśniętą bułkę, cebulę i połowę papryki przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać sól, pieprz, paprykę ostrą oraz jajko. Wyrobić masę. Formować dłońmi małe pulpety, gdyż urosną nieco w czasie duszenia. Obtaczać je w mące. Gotowe pulpety włożyć do rondla z wodą, do której należy dodać wszystkie przyprawy, resztę pokrojonej papryki i koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem 10-15 minut na małym ogniu. Sos zagęścić mąką.