Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z mintaja"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Filety rozgnieć widelcem. Wbij do nich jajko i całość zmiksuj na gładką masę.
Natkę pietruszki umyj i posiekaj. Cebulę obierz z łupin i pokrój w drobną kosteczkę.
Dodaj warzywa do masy rybnej i dosyp bułkę tartą. Dopraw całość solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Uformuj z masy małe kulki. Szybko obsmaż na rozgrzanym oleju. Zalej gorącym bulionem, przykryj i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.
Kalafior podziel na małe różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie. Paprykę pokrój w paseczki.
Pulpety osącz z bulionu. Podawaj z kalafiorem. Posyp kiełkami i papryką. Polej słodkim sosem chili.Źródło: Kurier TV