Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i zdrowe pulpety z dodatkiem świeżej wiosennej natki pietruszki
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 206
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 206
Składniki
Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy, wbijamy jajka dodajemy bułkę namoczona w mleku. Siekamy drobno dymki i natkę pietruszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy pulpety.
Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju obsmarzamy na rumiano.
Następnie przekładamy do garnka ciasno układając. Zalewamy wodą aż do zanurzenia całości. Dusimy na wolnym ogniu dodając majeranek pieprz i sól do smaku. Na koniec zaprawiamy niewielką ilością mąki ziemniaczanej aż do uzyskania gestego sosu. Podajemy z ziemniakami bądź kaszą zależne od upodobań. SMACZNEGO!!!