Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie do zrobienia, kiedy zostaje Ci mięso i marchewka np. z rosołu. Przepis jest na małą ilość (wychodzi około 8 pulpecików). Przy większej ilości, potrzeba więcej składników.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Mięso z udek oddziel od kości, pokrój na mniejsze kawałki. Marchewkę pokrój na ćwiartki, a następnie zmiel razem z kurczakiem.
Do zmielonego mięsa i marchewki, dodaj 2 łyżki bułki tartej, jedno jajko, sól (ewentualnie inne przyprawy). Dokładnie wszystko wymieszaj.
Z masy uformuj małe kuleczki, wkładaj do wrzącego bulionu, poczekaj, aż wypłyną a następnie pogotuj jeszcze chwilę.
Zrób sos: odlej połowę bulionu z tego, w którym gotowały się pulpeciki, dodaj śmietanę i koperek, wymieszaj i pogotuj chwilę. Jeśli wolisz bardziej gęsty, możesz dodać łyżkę mąki.