Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste placki z drobiową wkładką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9298
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 222
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9298
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 222
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję w lekko posolonej wodzie i odcedzam. Odstawiam, by ostygły. Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku, po czym kroję na 8 cienkich plasterków. Każdy lekko rozbijam i oprószam solą. Smażę na rozgrzanym maśle na rumiano. Ser drobno trę, cebulę drobno siekam.
Ugotowane ziemniaki trę na grubej tarce, mieszam z cebulą, serem oraz jajkiem. Dodaję mąkę i posiekane zioła. Przyprawiam solą oraz pieprzem. Szybko zagniatam ciasto. Każdy plasterek mięsa oblepiam ciastem. Racuchy smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Dekoruję pomidorkami oraz natką. Podaję gorące.Źródło: Tina