Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te puszyste racuchy to prawdziwy hit w moim domu. Przepis dostałam kiedyś od mojej koleżanki i od tamtej pory są to najczęściej robione przeze mnie racuchy. Puszyste i delikatne, robione z dodatkiem mąki krupczatki i sody. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Smakują rewelacyjnie posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem ulubionego dżemu lub owoców.
miska, lyzka, patelnia, łopatka
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 112
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 94
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22660
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 112
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 94
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22660
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 136
Składniki
Do miski wbić jajko, dodać cukier i dobrze wymiesza Następnie dodać maślankę lub kefir i ponownie dobrze wymieszać. Do miski przesiać obie maki oraz sodę wszystkie składniki połączyć mieszając. Jeśli ciasto na racuchy wyjdzie za gęste, można dodać więcej maślanki, kefiru lub mleka.
Na gorącą patelnię wlać łyżkę oleju i dobrze rozgrzać. Racuchy smażyć na gorącym oleju z obu stron, Gotowe racuchy podawać posypane cukrem pudrem lub z ulubionymi dodatkami