Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszyste racuchy z kukurydzą i papryką"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20670
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20670
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Składniki
Jajka wbij do miski i roztrzep. Połącz je z kefirem i dokładnie wymieszaj z przesianą przez sito mąką pszenną, łyżeczką proszku do pieczenia i solą.
Paprykę i cukinię potnij w kostkę. Kolbę kukurydzy ugotuj w osolonym wrzątku, poczekaj, aż ostygnie i zetnij ziarna. Dorzuć je do ciasta razem z papryką i cukinią. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Kładź partiami po łyżce masy i smaż dość grube racuchy.
Gdy ładnie się przyrumienią, zetrzyj ręcznikiem kuchennym nadmiar tłuszczu i podawaj udekorowane świeżymi warzywami.Źródło: Kurier TV