Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysty suflet z szynką i serem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Posmaruj masłem 4 małe naczynia do pieczenia i wysyp je bułką tartą.
Wymieszaj w misce na jednolitą masę: purée ziemniaczane, mleko, ser oraz żółtka. Dodaj rozmrożony groszek i posiekane kawałki szynki. Dopraw do smaku.
Ubij białko i przełóż je delikatnie do wcześniej przygotowanej masy. Rozdziel ją równo do czterech foremek.
Umieść w piekarniku suflety i piecz je przez 30-35 minut, aż będą puszyste i złote. Podawaj od razu ze świeżą sałatą.Źródło: Olivia