Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj chciałbym zaproponować przepis na pyszną paprykę faszerowaną, kaszą bulgur, mięsem i cukinią. Tak przygotowana papryka faszerowana jest bardzo smaczna, więc polecam wypróbować przepis.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 867
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 358
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 867
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 358
Składniki
Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek drobniutko kroję. Dokładnie umytą cukinię kroję w cienkie paseczki, jeżeli mamy temperówkę do warzyw to możemy zrobić z cukinii spaghetti i pokroić na krótsze kawałki. Wypłukaną zieleninę drobno siekam.
Z dokładniej umytej papryki odcinam jak najcieniej górę i usuwam gniazda nasienne. Paprykę możemy również przekroić wzdłuż na pół.
Przygotowanie farszu: Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam cebulę przez kilka minut, tak żeby cebula się zeszkliła. Następnie dodaję mięso, czosnek i smażę około 5 minut. Następnie dodaję cukinię i smażę około 3 minut. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam, dokładnie mieszam i smażę około 3 minut. Tak przygotowane mięso dodaję do kaszy, dodaję zieleninę i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – farsz jest gotowy.
Końcowe przygotowanie papryki faszerowanej: Naczynie w którym będę zapiekała paprykę, smaruję olejem. Do papryk nakładam farsz, delikatnie ugniatam i układam w naczyniu. |Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę i zapiekam około 35 minut. Papryka faszerowana jest gotowa, dodatkowo przed podaniem paprykę możemy posypać żółtym serem. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa