Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszna pizza z pomidorami i mięsem mielonym"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1407
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1407
Składniki
Przygotuj ciasto. Wsyp do miski mąkę i zrób dołek. Drożdże rozpuść w 5 łyżkach letniej wody, wlej do mąki, dodaj łyżkę oliwy, szczyptę soli i wyrób gładkie ciasto.
Przykryj miskę i odstaw na 30 min w ciepłe miejsce. Z ciasta uformuj kulę i ponownie odstaw na 30 min pod przykryciem.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, nałóż mięso, zioła i posiekane kilka listków bazylii. Dopraw solą, pieprzem i podsmaż ok. 5 minut. Zdejmij z patelni.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj pokrojoną w plastry cebulę, pomidory z puszki. Dopraw solą, pieprzem i listkami bazylii. Podsmaż 2 min.
Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Rozwałkuj ciasto na stolnicy posypanej mąką, rozsmaruj na nim sos, nałóż mięso i udekoruj pomidorami na przemian z mozzarellą.
Pizzę piecz na pergaminie 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Czas przygotowania: 90 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień