Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czerwone mięso przygotowane w prosty sposób smakuje każdemu a podane z dodatkami tworzy pyszne danie
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Umyte I osuszonej mięso zbic lekko zę wszystkich stron tłuczkiem. Naszpikowac pasemkami słoniny otoczonymi w soli I pieprzu, po czym natrzeć dobrze solą i czosnkiem i i obsmażyć dookoła na gorącym tłuszczu, tak by uzyskało ładny brązowy kolor. Następnie dodać tyle wody by mięso było w niej zanurzone do połowy, dodać włoszczyznę i przyprawy. Dusić 2 - 3 godziny pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso stanie się miękkie, wyjąć je i przyrządzić Sos; mąkę dokładnie wymieszać z wodą I wlać do wywaru pozostałego z duszenia miesa i zagotować. Można Sos przetrzeć przez sito aby był zupełnie gładki. Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien. Podawać z ziemniakami, sosem i surówką. Gotowe. SMACZNEGO!!!