Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, pożywna i przede wszystkim pyszna potrawa, na temat której istnieje już wachlarz wariacji.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
Składniki
Umyta cukinie przekrajamy na pół i drążymy środek. Mięso mielone mieszamy z posiekaną cebulką, czosnkiem, papryką oraz kukurydzą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i papryka ostra lub slodka wg uznania. Faszerujemy cukinię tak, by powstało lekkie wybrzuszenie. Na wierzch ukladamy pokrojone w plastry pomidory , a następnie ser żółty.
Wkładamy cukinie do naczynia żaroodpornego i wlewamy ok szklanki wody. W piekarniku nagrzanym do ok 200 stopni, pieczemy nasze danie ok 20-30 minut.
I gotowe! :) Danie można podawać na wiele sposobów, z wieloma dodatkami (ziemniaczki, ryż, chlebek). Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!
: