Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne cannelloni"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1045
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1293
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12750
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1045
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1293
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12750
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać pokrojone w kostkę ogonówkę i boczek, podsmażyć, dodać mielone mięso, znów podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i włoskimi ziołami.
Cukinię umyć, pokroić w kostkę, marchew oskrobać, zetrzeć na tarce. Dodać do podsmażonego mięsa, poddusić, zalać pokrojonymi pomidorami z puszki, wymieszać z koncentratem.
Gorącym farszem napełniać makaronowe rurki, układać jedna przy drugiej w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Makaron zalać beszamelem przygotowanym z zasmażki (mąka plus masło), ugotowanej z mlekiem, doprawionym solą, pieprzem i gałką. Wierzch posypać serem. Zapiekać ok. 40 minut w temp. 180°C.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium