Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszne gołąbki"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 58
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 64
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 58
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 64
Składniki
Ugotuj kapustę. Usuń z niej głąb, wlej w to miejsce olej i dalej gotuj, oddzielając liście. Ryż ugotuj w 3 szklankach wody. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przygotuj bulion.
Mięso dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z przestudzonym ryżem, cebulą, marchwią i jajkiem. Na liściach kapusty układaj farsz i zawijaj gołąbki.
Przełóż wszystkie gołąbki do garnka, zalej bulionem zmieszanym z przecierem pomidorowym i gotuj na wolnym ogniu około godziny.Źródło: Takie jest życie