Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne rożki francuskie z serem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Rozmroź ciasto francuskie. Płaty lekko rozwałkuj, przetnij na dwa kwadraty, a następnie w poprzek na trójkąty.
Rozetrzyj w misce ser feta lub bryndzę, dopraw zmielonym czarnym pieprzem. Garśc igiełek świeżego rozmarynu (lub listków tymianku) opłucz, osusz i posiekaj. Dodaj do sera, dokładnie wymieszaj.
Nałóż na trójkąt ciasta francuskiego łyżkę sera z ziołami. Zacznij zwijać od najszerszej strony. Posmaruj rożki żółtkiem wymieszanym z łyżką wody. Piecz w 200 st. C przez ok. 20 minut.Źródło: Olivia