Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 273
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 273
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obrać, gotować w osolonej wodzie ok. 5 min żeby delikatnie zmiękły, wycedzić i ostudzić
ziemniaki pokroić według uznania(ja z 1 średniego ziemniaka robię 6-8 półksiężycy). marchewkę i paprykę pokroić w cienkie paski. cebulę przekroić na pół i poszatkować. boczek skroić drobno.
wszystkie składniki polać oliwą z oliwek(nie podam ilości bo zawszę robię to na oko ale każde warzywo musi być naoliwione:) ), dodać oregano, sól i pieprz
wyłożyć na papier do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni; piec ok 30-40 min, raz za czas mieszając. ziemniaczki można podawać z sosem czosnkowym. Najlepiej smakują z kurczakiem:)