Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne fit danie: czosnkowy dorsz z puree warzywnym i czarnuszką, podany z surówką z kapusty. Więcej na blogu. Polecam!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 194
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 194
Składniki
Robimy marynatę do dorsza: w miseczce mieszamy oliwę, przeciśnięty czosnek, sól himalajską, pieprz ziołowy i paprykę słodką. Smarujemy marynatą rybę i zawijamy w folię. Pieczemy w piekarniku w 200st.C ok. 15 minut. Gotujemy w skórkach ziemniaki, marchew i pietruszkę. Ugotowane warzywa obieramy i blendujemy z niewielkim dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Kontrolujemy konsystencję. Upieczoną rybę podajemy z cytryną i natką pietruszki, obok wykładamy puree warzywne, posypujemy czarnuszką. Do tego podajemy surówkę z kiszonej kapusty. Smacznego!