Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszny krem marchewkowy"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1452
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18083
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1066
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1452
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18083
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1066
Składniki
Marchewki, cebule, seler i imbir obierz. Seler oczyść, opłucz oraz osusz. Imbir zetrzyj. Marchewki pokrój w plastry, a resztę warzyw – w kostkę. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć przygotowane jarzyny i imbir.
w garnku lekko podsmaż. Posyp curry. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie zalej je bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 20 minut.
Wyjmij trochę marchewki, resztę zupy zmiksuj. Przypraw ją czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Gotową zupę rozlej do miseczek. Posyp zielonym groszkiem. Udekoruj odłożoną marchewką i źdźbłami szczypiorku.
<strong>Jedna porcja zawiera:160 kcal</strong>Źródło: Tina