Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszny makaron na zielono"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20700
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 56
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5206
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20700
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 56
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5206
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 74
Składniki
Oliwę wymieszać z miodem, musztardą, sokiem z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem, odstawić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Zioła umyć, starannie osuszyć, poodzielać listki. Kilka zostawić do dekoracji, resztę drobno posiekać, wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem winegret.
Rzodkiewki i dymki umyć, pokroić w cieniutkie plasterki, wymieszać z sosem ziołowym, makaronem, oprószyć solą i pieprzem. Podawać od razu.
Ten makaron możesz posypać serem feta albo pleśniowym. Rzodkiewki zastąp połówkami pomidorków cherry.
ok. 15 minut.Źródło: Twoje Imperium