Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno jest tutaj wielu zwolenników pyz i klusek z ziemniaków. Mam dla Was pyszną propozycję, na smaczne i szybkie danie. Pyzy można podawać z sosem pieczarkowym lub mięsnym, ze smażoną cebulką lub polane masłem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9738
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 539
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9738
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 539
Składniki
Ziemniaki obierz. Pięć ugotuj i dobrze ostudź. Przeciśnij przez praskę lub ubij tłuczkiem do ziemniaków. Kolejne pięć zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odczekaj chwilę i odciśnij je w rękach z nadmiaru soku. Następnie połącz ziemniaki ugotowane ze surowymi odciśniętymi. Dodaj skrobię ziemniaczaną. Zagnieć rękami, aby powstała jednolita masa. Formuj kulki i gotuj w osolonej wodzie. Pyzy wrzucamy na gotującą się wodę. Następnie zmniejszamy grzanie. Gotujemy od 8-10 minut.