Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy z fasolą - jasiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odlej i utłucz. Dodaj do nich mąkę ziemniaczaną, pszenną, jajko i sól. Wszystkie dokładnie zagnieć.
Namoczoną i ugotowaną fasolę zmiksuj w blenderze.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, po czym zeszklij na rozgrzanym oleju. Dołóż do niej zmiksowaną fasolę, wymieszaj i dopraw.
Z ciasta uformuj kule, ich środek wypełnij farszem i dokładnie je zlep. Wrzuć pyzy na osolony wrzątek. Gotuj kilka minut.
Danie podawaj okraszone drugą usmażoną cebulką.Źródło: Kurier TV