Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Coś nowego na talerzu – zamiast klusek śląskich czy kopytek. Gorąco polecam, bo pyszne!
Fasolę opłucz, wsyp do garnka, zalej dużą ilością wody. Pozostaw na noc, aby namiękła. Rano ugotuj ją w tej samej wodzie. Odcedź na durszlaku.
Zmiel fasolę lub zmiksuj. Przełóż do miski, wsyp mąkę, szczyptę soli. Wlej śmietanę oraz 1/4 szklanki wody i wyrób masę.
Formuj małe kluseczki. Porcjami wrzucaj je na osoloną gotującą się wodę. Gotuj około 7 minut, od chwili gdy wypłyną na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową.
Pokrój drobniutko boczek, usmaż z cebulą i olejem. Kluseczki polej skwarkami.
Przepis przysłała Zofia Kubała z Jaworza Gór.
Porcje 8 140 min Cena 0,60 zł Kalorie 480 kcalŹródło: Bella Relaks