Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy z mięsem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Mięso ugotuj lub upiecz, zmiel. Dodaj pozostałe farszu (cebulę podsmaż na łyżce masła). Uformuj 18 kulek.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę, surowe zetrzyj na tarce lub w blenderze i pozostaw na 15 minut na sitku wyłożonym gazą, by ściekły, następnie odciśnij.
Oba rodzaje ziemniaków wymieszaj z mąką, jajkiem, pieprzem. Do kawałka ciasta wkładaj mięso, formuj kulki. Gotuj 4 minuty. Podawaj z boczkiem i cebulką.
CZAS.: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień