Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy z mięsem mielonym"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Ziemniaki ugotuj, zmiel w maszynce lub przeciśnij przez praskę. Dodaj szczyptę soli oraz pozostałe . Wyrób gładkie ciasto.
Farsz: rozgrzej masło, podsmaż mielone mięso oraz posiekaną cebulę. Przypraw, połowę odłóż do sosu. Z ciasta ulep placuszki. Nałóż w każdy trochę farszu, zlep brzegi i ugotuj pyzy.
Przygotuj sos bolognese, wlej do pozostałego mielonego smażonego mięsa. Sos przypraw do smaku, lekko zagęść mąką. Gorącym polej pyzy i udekoruj posiekaną natką.
Niezwykłe połączenie polskiej i włoskiej kuchni. Gorąco polecam, bo wynalazek jest bardzo smaczny.
Porcje 8 80 min Cena 1,20 zł Kalorie 390 kcalŹródło: Bella Relaks