Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyzy z morelami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24474
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24474
Składniki
Morele sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, usuń pestkę. Miąższ pokrój w kostkę.
Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj szczyptę soli, wymieszaj. Dodaj twaróg, wbij jajka i szybko wyrób ciasto.Twardy twaróg możesz zemleć w maszynce lub utrzeć.
Ciasto podziel na części. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkuj i wytnij szklanką placuszki. Na każdy nałóż trochę moreli, zlep brzegi. Zagotuj garnek lekko osolonej wody. Wrzucaj na wrzątek i gotuj 10 minut, od chwili gdy kluski wypłyną na wierzch.
Podawaj polane stopionym masłem, posypane cukrem pudrem i cynamonem. To samo ciasto możesz wykorzystać do pyzów ze śliwkami.
Porcje 5 Przygot. 60 min Cena 1,10 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks