Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyzy ziemniaczane z mięsem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Składniki
Połowę ziemniaków ugotuj, przeciśnij przez praskę. Resztę ziemniaków zetrzyj, odciśnij, połącz jedne i drugie, wbij jedno jajko, dodaj mąkę. Wyrób, uformuj wałek. Mięso podsmaż z cebulką na maśle.
Ostudź, wbij drugie jajko, wyrób (jeśli trzeba, zagęść farsz bułką tartą), dopraw. Odrywaj po kawałku ciasta, spłaszczaj, nakładaj farsz i zlepiaj w kule.
Pyzy wrzuć na osolony wrzątek, od wypłynięcia gotuj ok. 15 min. Podaj np. z jarzynką – kapustą lub marchewką.Źródło: Świat kobiety