Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Quiche na kruchym cieście z brokułami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1002
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1002
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Przygotuj kruche ciasto. Brokuły podziel na różyczki i sparz w posolonej wodzie. Pokrój warzywa.
Rozwałkuj ciasto na placek o grubości 4 mm. Włóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Nakłuj je widelcem.
Napełnij spód warzywami. Zalej śmietaną wymieszaną z jajkami, tartym serem, kremówką, solą i pieprzem.
Piecz w 180°C ok. 40 minut.Źródło: TV14