Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej. Robiłam pierwszy raz i bardzo nam posmakowało :))
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, wodą dodać sól, zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 30 min. Blaszkę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, wyłożyć spód i boki blaszki. Ciasto nakłuć widelcem i piec w 180 stopniach 15 min.
Rozgrzać patelnie. Boczek pokroić w kostkę i smażyć na patelni, dodać pokrojone pieczarki razem wymieszać i chwilę smażyć (ok 10 min.). W miseczce wymieszać jajka, śmietanę i mleko, doprawić solą i pieprzem, pamiętając, że boczek jest słony.
Ciasto wyciągnąć z piekarnika i wlać na nie masę jajeczno-śmietanową, posypać boczkiem z pieczarkami, posypać startym żółtym serem, można posypać tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok 20-25 min. Smacznego