Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Quiche z mięsem i warzywami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 8
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 81
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 8
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 81
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, miękkiego masła, jajka, szczypty soli i 1 łyżeczki cukru, wyrobić, włożyć do lodówki na godzinę. Ciastem wylepić formę wysmarowaną oliwą i oprószoną mąką. Piec ok. 15 minut w temp. 180°C.
Cebule i marchew obrać, pokroić w krążki, cukinie w kostkę. Podsmażyć na łyżce oliwy. Na drugiej patelni podsmażyć mięso. Wszystko wystudzić.
Mięso i warzywa rozłożyć na cieście, posypać rozmarynem. Śmietanę wymieszać z resztą jajek, doprawić gałką, solą i pieprzem, wylać na tartę. Piec 45 min w temp. 180°C. Kwadrans przed końcem pieczenia posypać serem.
Quiche to lekka i pyszna krucha tarta na słono. Doskonały pomysł na ciepłe śniadanie, obiad lub kolację. Bardzo smakuje dzieciom.
ok. 115 minutŹródło: Twoje Imperium