Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jabłek i rabarbaru jest ponadczasowe :)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 33
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1981
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 33
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1981
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy sodę oczyszczoną. Następnie dodajemy jajka i jogurt. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Wrzucamy jabłka i rabarbar i ponownie mieszamy. Solimy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy niewielkie placuszki. Smażymy je z obu stron na złoto.
Jogurtowo-rabarbarowo-jabłkowe racuchy podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!!!