Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-02-2024
Racuchy na kefirze to pyszne danie obiadowe. Możemy je też podać na deser czy kolację. Robi się je szybko, a smakują doskonale. Podajemy z cukrem pudrem, konfiturą lub miodem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9323
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9323
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Składniki
Kefir roztrzepujemy z jajkiem
Mąkę mieszamy z proszkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym i łączymy z mokrymi składnikami
Jabłko obieramy i kroimy na drobne kawałki, a banana na półplasterki lub ćwierćplasterki
Owoce dodajemy do ciasta, mieszamy i odstawiamy na 15 minut, aby ciasto nieco napęczniało pod wpływem proszku
Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia
Po upieczeniu odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem, miodem lub konfiturą