Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące racuchy z mięsnym nadzieniem, oraz sosem grzybowym. Do nadzienia użyto mięsa z kaczki i gęsi.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Składniki
Wykonanie sosu kurkowego: Do garnczka wlewamy zawartość słoika z kurkami, dolewamy 500 ml wody, dodajemy pastę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Od momentu zagotowania się gotujemy 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie doprawiamy do smaku pieprzem i solą, zagęszczamy sos i zabielamy śmietaną.
Farsz: Mięso z ugotowanych korpusów kaczki i gęsi, rozdrobnione przez sitko 12 mm. Dodać przyprawy, wymieszać.
Racuchy: Do miski wlewamy kefir, dodajemy sól, cukier, sodę, ser i mąkę.
Wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy szklanką krążki.
Na każdy krążek nakładamy farsz z przyprawionego ziołami mielonego, gotowanego mięsa.
Każdy placek z farszem przykrywamy drugim wyciętym plackiem i starannie zlepiamy.
Tak przygotowane racuszki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy podajemy z sosem kurkowym. Smacznego!!!