Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy z malinami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Miękkie masło (ew. margarynę) utrzyj z solą, cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodaj kolejno żółtka oraz kaszę. Dołóż twaróg. Całość dobrze wymieszaj mikserem.
Maliny przebierz, ew. szybko opłucz na sitku pod bieżącą wodą. Połowę owoców odłóż na bok, resztę rozgnieć widelcem i dodaj do przygotowanego ciasta. Ponownie wymieszaj je mikserem.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj ciasto. Formuj owalne racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe racuchy polej jogurtem.
Przed podaniem posyp je odłożonymi wcześniej malinami. Racuchy możesz serwować także z sosem czekoladowym albo waniliową bitą śmietaną.
na 4 porcje , : 25 min, Porcja: 485 kcal, Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj