Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ragout z pieczarkami"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 30
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 30
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię i smaż 2-3 minuty. Dodaj masło, mięso i wyciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok. 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i odstaw.
Por i marchew obierz, pokrój w cienkie plasterki. Seler oczyść, potnij w szersze paski. Warzywa zalej odrobiną gorącego bulionu i gotuj, dolewając bulion, aż będą miękkie. Odłóż kilka plasterków marchewki. Dodaj pomidory, śmietanę i paprykę. Zmiksuj i zalej mięso.
Duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Jeśli sos jest za rzadki, zagęść go 1 łyżeczką mąki (wymieszaj ją z odrobiną śmietany i dodaj do sosu). Gulasz udekoruj plasterkami marchewki i bazylią.Źródło: Naj