Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ratatuj z kiełbasą"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 218
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 218
Składniki
Cukinie i bakłażan wyszoruj, pokrój w grubszą kostkę. Umyte papryki oczyść z nasion, pokrój na kawałki. Cebule obierz, poszatkuj, ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz. Boczek pokrój w kostkę, kiełbasę w plastry.
W dużym rondlu rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć boczek, wysmaż tłuszcz. Dodaj kiełbasę, cebulę oraz czosnek. Smaż, mieszając, 5 min. Dodaj papryki, podlej szklanką bulionu. Duś około 5 minut. Wrzuć cukinię, gotuj kolejne 5 minut.
Na koniec dodaj pokrojone pomidory. Duś jeszcze chwilę. Dopraw solą, pieprzem oraz cukrem do smaku. Tuż przed podaniem na stół posyp danie ziołami.
czas ok. 40 min; porcja – 380 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety