Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Razowe naleśniki z biało-zielonym farszem"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1762
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 46
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1594
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1762
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 46
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1594
Składniki
SKŁADNIKI:
Wymieszaj dokładnie ciasta naleśnikowego – tak, aby miało konsystencję śmietany.
Następnie wlewaj po porcji ciasta głębszą łyżką na patelnię i smaż je na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto.
Przygotuj farsz do naleśników: biały ser połącz z jogurtem (lub mlekiem) – z taką ilością, aby masa była gęsta, ale równocześnie lekko płynna. Następnie dodaj posiekany szczypiorek (cienki lub gruby) oraz kiełki rzeżuchy (może być w większych kawałkach).
Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Nałóż go na usmażone razowe naleśniki, zwiń i od razu podawaj.
Lubisz słodkie śniadania? Naleśniki razowe możesz podać z serkiem i miodem.Źródło: Świat kobiety