Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sycącego i szybkiego obiadu na bazie razowego makaronu penne, okraszonego kawałkami białego wędzonego sera solankowego i odrobiną oliwy z oliwek, w towarzystwie czipsów z szynki typu parmeńskiego. Całość dopina zielona pietruszka lub kolendra, zależy, co bardziej lubicie.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 929
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 121
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 929
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 121
Składniki
Wędlinę poszarpać, ułożyć na papierze do pieczenia i upiec w temperaturze do 200 stopni Celsjusza. Czipsy mają być chrupiące, ale nie spalone, bo są wtedy gorzkie. Czas opiekania - do kwadransa. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić; wyłożyć na talerz, pokruszyć na wierzch ser, posypać pietruszką lub kolendrą. Całość polać delikatnie oliwą, zmielić na wierzch odrobinę pieprzu, posypać papryką. Ułożyć z boku upieczoną szynkę i podawać.