Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Relisz do mięs"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 94
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 157
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 537
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 94
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 157
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 537
Składniki
Węgierki umyj starannie, osusz na sicie lub na papierowych ręcznikach kuchennych, pokrój na połówki, usuń pestki. Miąższ rozdrobnij. Cebule obierz, drobno poszatkuj. Do garnka włóż śliwki, dodaj cebulę, wlej ocet balsamiczny, dosyp cukier, zagotuj.
Zmniejsz płomień. Gotuj relisz 30 minut, często mieszając. Pod koniec przypraw do smaku kardamonem, pieprzem, solą i mielonymi goździkami. Gorący relisz przełóż do słoiczków, szczelnie zamknij. Podawaj do mięs.
Czas ok. 50 min; słoik – 620 kcal, cena 4,50 zł.Źródło: Świat kobiety