Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto na słodko"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Ryż opłucz dobrze w zimnej wodzie. Włóż do rondelka, dodaj olej, szklankę wody, sól, szafran i powoli gotuj do miękkości. Gotowany ryż schłódź i dopraw miodem. Następnie wmieszaj posiekane grubo orzechy i suszone borówki. Obierz pomarańczę i kiwi. Pokrój na kawałki. Truskawki oczyść i pokrój w ósemki. Owoce dokładnie wymieszaj z sokiem z cytryny i miodem. Ryż rozłóż na talerzyki, dodaj mieszankę owoców i jogurt. Przed podaniem risotto możesz posypać wiórkami kokosowymi.Źródło: Na żywo