Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bierzemy na warsztat klasyczne Risotto z szafranem. Pokochali je Włosi, pokochał cały świat lecz nie każdy wie jak je idealnie przyrządzić. Zdradzamy klasyczny, prosty przepis na risotto oraz kilka sposobów jak udekorować danie aby wyglądało bardziej zachęcająco
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Risotto (Cały proces przedstawiam na filmie poniżej) -Cebulę kroimy w kostkę i smażymy w rondlu - dodajemy ryż i zalewamy białym winem. -gotujemy chwilę aż prawie całe wino wyparuję i dodajemy bulion warzywny z szafranem. -Gotujemy co jakiś czas podlewając bulionem aż ryż zmięknie -Dodajemy masło i parmezan Gotowe!!!!
Dekorację : -szklista Rukola z Frytury -Pomidorek koktajlowy (art deko) -Koszyczek z Parmezanu Ciężko będzie to opisać słowami, łatwiej pokazać, więc po prostu zapraszam do Filmu poniżej. tego typu dekoracji można używać również do makaronów i innych dań ;)