Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z cukinią i papryką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 22
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 67
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 22
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie zeszklij w rondlu na łyżce masła. Wsyp suchy ryż i mieszając smaż, aż stanie się szklisty i pokryje się masłem. Wlej podgrzane wino.
Gdy ryż je wchłonie, dodawaj porcjami bulion. Przed każdą następną łyżką czekaj, aż poprzednia zostanie wchłonięta. Całość gotuj około 20 minut do chwili, aż ryż będzie miękki.
W tym czasie na patelni na oliwie podsmaż pokrojoną paprykę, cukinie, seler naciowy oraz posiekany czosnek. Smaż, mieszając kilka minut. Garnek z ryżem zdejmij z ognia i dodaj warzywa. Wymieszaj. Przed podaniem risotto posyp rukolą.Źródło: Na żywo