Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-10-2020
Smaczne risotto z dodatkiem cukinii, ulubionej kiełbaski i pistacji. Proste w przygotowaniu lecz wymaga pilnowania ;)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Cukinię obieramy i kroimy w pół plastry. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Pistacje lekko rozdrabniamy. Na patelni roztapiamy masło 2 łyżki, wrzucamy cukinię i kiełbaskę. Lekko podsmażamy. Następnie wsypujemy ryż i pistacje i podsmażamy, aż się zeszkli ryż. Wlewamy szklankę bulionu, mieszamy co chwilę, gdy bulion wyparuje, wlewamy następną porcję, robimy tak, aż ryż będzie miękki. Doprawiamy do smaku i dorzucamy resztę masła. Dokładnie mieszamy. Smacznego ;)