Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z cytryną"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj masło, a gdy się roztopi, gałązkę rozmarynu i drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzuć posiekany czosnek i krótko przesmaż.
Dodaj ryż i smaż przez 3 minuty, wlej wino. Stale mieszając, dodawaj po łyżce wazowej bulionu. Gdy ryż będzie al’dente, usuń rozmaryn. Dodaj startą skórkę z cytryny oraz pieprz.
W miseczce wymieszaj mascarpone ze śmietanką i sokiem z cytryny. Wrzuć do risotta. Podawaj z łososiem i cząstkami cytryny. Udekoruj ziołami.Źródło: Na żywo