Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z grzybami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Suszone grzyby namocz na noc. Ugotuj, odcedź, wodę po grzybach dodaj do bulionu, zagotuj. Na 2 łyżkach masła usmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Świeże grzyby pokrój w plastry. Dodaj do cebuli i czosnku, duś kilka minut. Zdejmij wszystko z patelni, wrzuć na nią ryż, smaż chwilę. Zalej winem i bulionem, gotuj, aż będzie miękki, a płyn odparuje.
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, odłożone grzyby, parmezan lub starty żółty ser i łyżkę masła. Podawaj od razu.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień