Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna, smaczna wersja risotto
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić ją razem z umytą cukinią w średnią kostkę. Cebule i czosnek pokroić w drobną kostkę. Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w średnią kostkę. Przyprawić solą i pieprzem i obsmażyć kurczaka kilka minut. Przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę przez kilka minut aż zrobi się szklista. Wsypać ryż i chwilę go smażyć, mieszając. Dodać czosnek, słodką i ostrą paprykę oraz kurkumę (po ok. 0,5 płaskiej łyżeczki), wymieszać i smażyć ok. 1 min. Wlać 1 szkl. gorącego bulionu. Smażyć co jakiś czas mieszając. Gdy ryż wchłonie bulion znowu dolać część bulionu. Dolewać go partiami do momentu aż ryż stanie się miękki. W połowie gotowania ryżu dodać paprykę i cukinię oraz usmażone mięso. Gotować całość do miękkości ryżu. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego :-)