Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z kurczakiem i cytryną"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Zeszklij posiekaną szalotkę w garnku na oleju. Mięso pokrój w paski i obsmaż na oleju, dorzuć do cebuli. Ryż obsmaż na oleju, aż się zeszkli, dołóż do cebuli z mięsem. Wlej bulion. Dopraw.
Gotuj, aż ryż wchłonie płyn, ale będzie jędrny. Dodaj kukurydzę, skórkę z cytryny, rozmaryn. Ubij żółtko, sok cytrynowy, parmezan, śmietanę, pieprz i dodaj do ryżu, wymieszaj na ogniu, nałóż. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety