Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę kuchni włoskiej trochę azjatyckiej i mamy potrawę, która zniewala wszystkie podniebienia.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Składniki
Na patelnie wkładamy masło podgrzewamy do roztopienia. Następnie wrzucamy pokrojoną w cienkie paski czerwoną paprykę. Gdy papryka już jest zblanszowana dodajemy pokrojony czosnek. Mieszamy i uważamy by czosnek nie spalił się.
Następnie wrzucamy ryż na patelnię i mieszamy. Jak ryż zmieni kolor na bardziej jasny to wlewamy wino i mieszamy. Gdy wino zostanie wchłonięte przez ryż to dolewamy około 150 ml bulionu warzywnego i mieszmy. Tak powtarzamy do miękkości ryżu.
Jak ryż jest już miekki to rozgrzewamy olej na patelni i smażymy ośmiornicę po 2-3 minuty z każdej strony. Możemy zrobić to również na grilu.
Tak samo robimy z paluszkami krabowymi. Owoce morza mają to do siebie, że obróbka cieplna powinna być krótka.
Jak ryż jest już gotowy dodajemy łyżkę masła oraz posypujemy starty parmezan i mieszamy. Tak oto mamy już całą potrawę. Jak się podoba to proszę zaznaczajcie palec w górę, komentujcie i gotujcie. Smacznego