Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z pęczaku, z dynią i pieczarkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Obierz dynię i pokrój w kostkę. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Ułóż dynię na blasze, skrop połową oliwy. Piecz 20-25 minut.
Pokrój pora w krążki, bekon w kostkę, rozgnieć czosnek. Podsmaż je na pozostałej oliwie 2-3 minuty. Obierz i pokrój w plasterki pieczarki. Dodaj je do pora, bekonu i czosnku. Smaż kolejne 4-5 minut, aż pieczarki się zezłocą.
Dodaj kaszę i wymieszaj, aby pokryła się oliwą. Dodaj bulion i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i duś 20-25 minut.
Zdejmij pokrywkę i gotuj jeszcze, mieszając, 10-15 minut. Kasza powinna być miękka i wchłonąć bulion. Przypraw solą i pieprzem. Ostrożnie dodaj dynię. Podawaj risotto posypane natką pietruszki.Źródło: Olivia