Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z podgrzybkami z piekarnika"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 811
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 262
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 539
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 141
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 811
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 262
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 539
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 141
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój w paski. Rozgnieć czosnek, drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
W rondlu rozgrzej masło (uwaga: całe naczynie powinno być żaroodporne, aby można było wstawić je do piekarnika). Wrzuć cebulę i czosnek, smaż 2-3 minuty. Dodaj ryż i smaż jeszcze 2 minuty. Ryż powinien zrobić się złocisty. Dodaj pokrojone grzyby i tymianek. Smaż na średnim ogniu 3-4 minuty.
Wlej wino do risotto i duś minutę, aby płyn się wchłonął. Następnie dodaj bulion i zagotuj. Przykryj rondel i wstaw risotto do piekarnika. Piecz 20 minut.
Wyjmij potrawę z piekarnika. Dodaj liście szpinaku i połowę startego sera. Przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Przykryj i odstaw na 3 minuty. Tuż przed podaniem posyp resztą sera i orzechami.Źródło: Olivia