Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto z dodatkiem pomidorów i papryki. Szybkie i pożywne danie dla miłośników ryżu.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać pokrojoną w piórka cebulkę, podsmażyć. Po chwili dodać pokrojone w kostkę papryki. Podsmażać 10 min.
Do garnka wrzucić podsmażone warzywa. Dodać pomidory. Gotować co jakiś czas mieszając przez 5 min. Dodać niegotowany ryż, marchewkę z groszkiem oraz bulion i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 min. Do czasu kiedy bulion się wchłonie.
Pod koniec gotowania dodać przyprawy i wymieszać. Jeśli lubimy możemy dodać odrobinę szafranu.